Στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτες του κλάδου κατασκευής ιατρικών συσκευών

Διαχείριση Καρδιακού Ρυθμού

Βηματοδότες

Θεραπεία Βραδυκαρδίας
Η βραδυκαρδία είναι μια κατάσταση της καρδιάς, όπου η καρδιά χτυπά με έναν (μερικές φορές ακανόνιστο) ρυθμό που είναι πολύ αργός για να διατηρήσει επαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος σε όλο το σώμα. Τέτοια κατάσταση μπορεί να προκληθεί από δυσλειτουργίες του φλεβόκομβου, του κολποκοιλιακού (AV) κόμβου ή άλλων τμημάτων του συστήματος αγωγιμότητας της καρδιάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η θεραπεία βραδυκαρδίας στοχεύει στην αποκατάσταση ενός κανονικού φλεβοκομβικού ρυθμού και επαρκούς καρδιακού ρυθμού μέσω συσκευών που τροφοδοτούνται με μπαταρία (που αναφέρονται ως βηματοδότες ή εμφυτεύσιμες γεννήτριες παλμών [IPG]) χρησιμοποιώντας μικρές ηλεκτρικές ώσεις που μεταδίδονται μέσω απαγωγών απευθείας στην καρδιά σε μια προσπάθεια να διεγείρουν κύτταρα του καρδιακού μυός εξωτερικά, όταν η ενδογενής διέγερση αποτυγχάνει ή είναι αναξιόπιστη.

Απινιδωτές

Θεραπεία Ταχυκαρδίας
Η ταχυκαρδία αναφέρεται σε οποιονδήποτε καρδιακό παλμό μεγαλύτερο από 100 παλμούς το λεπτό.
Αυτό μπορεί να προέρχεται από την κορυφή της καρδιάς και πάνω από την κοιλία, και επομένως ονομάζεται υπερκοιλιακή ταχυκαρδία (SVT) ή από την κοιλία (κάτω κοιλότητα). Οι ασθενείς μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Αυτό είναι πιο κοινό με την αύξηση της ηλικίας. Για τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν αίσθημα παλμών, δύσπνοια, ζάλη και παράλειψη παλμών. Ο ασθενής συχνά αντιλαμβάνεται τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό ως πολύ δυσάρεστο. Ο ασθενής μπορεί να χάσει τις αισθήσεις του εάν ο καρδιακός ρυθμός γίνει πολύ γρήγορος. Ένας εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας-απινιδωτής καρδιακής ανεπάρκειας (ICD) παρέχει ηλεκτροσόκ για τον τερματισμό των ταχυκαρδιών.

Παρακολούθηση ρυθμού

Τα εμφυτεύσιμα καρδιακά συστήματα παρακολούθησης (ICM) είναι μικρές συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη μακροχρόνια παρακολούθηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς ενός ασθενούς για την ανίχνευση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (αρρυθμία). Η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για μια ογκώδη εξωτερική οθόνη Holter που απαιτεί καλώδια συνδεδεμένα στον ασθενή και μπορεί να παρακολουθεί τον ασθενή μόνο για 24 - 48 ώρες. Τα μικρά ICM μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το δέρμα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο γραφείο. Διαρκεί αρκετά χρόνια. Το έξυπνο ICM μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα τις αρρυθμίες ακόμα και όταν ο ασθενής δεν τις γνωρίζει. Η συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει πολλά ΗΚΓ που καλύπτουν πολλαπλούς τύπους αρρυθμιών. Σε συνδυασμό με το BIOTRONIK Home Monitoring τα δεδομένα αποστέλλονται στον ιατρό σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός είναι καλύτερα ενημερωμένος και μπορεί να κάνει διάγνωση νωρίτερα. Οι ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν τη χρήση ICM για ασθενείς με ανεξήγητη συγκοπή και για όσους υποπτεύονται ότι έχουν κολπική μαρμαρυγή (AF).

Εξωτερικοι Βηματοδοτες

Η εξωτερική βηματοδότηση είναι μια από τις ταχύτερες μεθόδους για τη θεραπεία πολλαπλών τύπων ανωμαλιών αγωγιμότητας. Μπορεί να εφαρμοστεί στο νοσοκομειακό περιβάλλον ή από παρόχους ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κατά τη μεταφορά ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.